Радановић: Прво захтјев Скупштини, потом и Уставном суду

Срна
Радановић: Прво захтјев Скупштини, потом и Уставном суду

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Одбор за заштиту права Срба у Федерацији БиХ /ФБиХ/ покренуће процедуру за преиспитивање уставности Владе Посавског кантона у коју није изабран ниједан представник Срба, уколико то не исправи кантонална Скупштина, изјавио је Срни предсједник Одбора Ђорђе Радановић.

Радановић је најавио да ће Одбор за заштиту права Срба у ФБиХ прво доставити Скупштини Посавског кантона допис у којем ће бити затражено да Скупштина измијени састав Владе.

"Прво ћемо од Скупштине тражити да отклони недостатке и усклади састав Владе са националном структуром из 1991. године, а ако то изостане, бићемо принуђени да тражимо заштиту уставности", нагласио је Радановић.

Скупштина Посавског кантона је раније ове седмице на ванредној сједници потврдила именовање предсједника Владе Ђуре Топића и чланова Владе, чиме је окончано формирање власти у том кантону након општих избора.

У кантоналну Владу ни овај пут није изабран ниједан представник српског народа, као ни претходне четири године, када је на њеном челу такође био Топић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана