Радановић: Охрабрујуће поруке странака које договарају формирање власти

Срна
Радановић: Охрабрујуће поруке странака које договарају формирање власти

САРАЈЕВО - Одбор за заштиту права Срба у Федерацији БиХ /ФБиХ/ охрабрен је порукама са недавног састанка представника политичких партија СНСД-а, ХДЗ-а и "осморке" које договарају власт на ниову БиХ, изјавио је Срни предсједник овог одбора Ђорђе Радановић.

Радановић је навео да су те поруке биле у правцу смиривања ситуације у БиХ и побољшања економских услова за останак, јачање укупне сарадње и привлачење што више инвестиција.

Он је додао да се власт у БиХ први пут формира на начин да није ријеч о чистој "подјели фотеља" већ се говори о конкретним програмским и економским реформама које је неопходно предузети.

Радановић је у име Одбора поздравио све кораке ХДЗ-а и СДП-а у формирању Владе ФБиХ, наводећи да оптимистично дјелује најава формирања Савјета министара на програмској платформи која ће подразумијевати боље односе између Срба и Бошњака, као и Бошњака и Хрвата у ФБиХ.

"То је нама важно у свјетлу недавних немилих догађаја у Мостару када су оскрнављна православна црква и гробља", рекао је Радановић.

Он сматра да платформа, коју "осморка" усаглашава са ХДЗ-ом БиХ, представља добру основу за смиривање међунационалних тензија, што ће довести и до смањивања броја кривичних дјела изрвшених из мржње и националне нетрпељивости према Србима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана