Радановић: Напад на дјецу из Дрвара 65. напад на Србе ове године

Срна
Радановић: Напад на дјецу из Дрвара 65. напад на Србе ове године

ДРВАР - Предсједник Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ Ђорђе Радановић изјавио је да је напад у Бихаћу на српску дјецу, младе фудбалере из Дрвара - 65. напад на Србе у ФБиХ ове године и затражио казне за починиоце овог инцидента на вјерској и националној основи.

Он је навео да је ове године број напада на Србе у ФБиХ за два већи него лани.

Радановић је рекао Срни да је жалосно да српска дјеца која су рођена послије рата буду нападнута вербално и физички у Бихаћу.

Он је навео да ће Одбор за заштиту права Срба у Федерацији БиХ предати кривичне пријаве против одговорних лица која су извршила кривична дјела из мржње, националне и вјерске нетрепељивости.

-Претпостављам да МУП Унско-санског кантона није провео процедуру по закону јер је то њихова уобичајена пракса, као што је пракса и кажњавање приликом обиљежавања православних празника у овом кантону. Тада се подносе пријаве због ношења српских застава. Уколико полиција поводом овог инцидента и напада на дјецу из Дрвара није поступила у складу са законом, дисциплински и кривично су одговорни јер нису извршили своју дужност - рекао је Радановић.

Према његовим ријечима, организатори турнира у малом фудбалу у Бихаћу, али и полиција, требали су да прекину турнир док се не утврдити шта се догодило.

Радановић је рекао да остаје да се види да ли ће федерални министар унутрашњих послова Рамо Исак реаговати на овај инцидент.

Екипа младих фудбалера из Дрвара нападнута је физички и вербално на турниру у малом фудбалу у Бихаћу, а нападачи су им псовали "српску и четничку мајку".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана