Радановић: Малициозност у раду МУП-а Кантона Сарајево, проблем би био и скуп осам Срба

Г.С.
Радановић: Малициозност у раду МУП-а Кантона Сарајево, проблем би био и скуп осам Срба

БАЊАЛУКА - Предсједник Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ Ђорђе Радановић рекао је да је малициозна одлука МУП-а Кантона Сарајево да не изда дозволу за одржавање митинга подршке предсједнику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора "Службеног гласника" Српске Милошу Лукићу.

Радановћ је додао да не може да вјерује да МУП КС-а нема ни мало професионалности у себи.

"Ја сам гарантовао да нико неће починити ништа што би угрозило безбједност људи. Они немају професионалан однос ни према једном скупу. У једном моменту су рекли да је проблем да неко камен баци тако да није проблем осам хиљада Срба него би проблем и да је осам Срба тражило скуп", рекао је Радановић за АТВ.

Радановић истиче да су у Министарству саобраћаја били веома некоректни.

"Нису жељели да изадју дозволу за прометовање на дионици поред Тужилаштва а истовремно су нам из МУП-а Кантона Сарајево налагали неке додатне мјере које нигдје нису прописане законом о мирном окупљању", рекао је Радановић.

Радановић је рекао да му је најприје наложено да обезбиједи сагласност Министарства саобраћаја, па да набави 80 радника обезбјеђења, возила хитне помоћи возила ватрогасне службе.

"Све сам обезбиједио осим заштитара које не могу да нађем нигдје у БиХ", рекао је Радановић. 

Сарајевска полиција забранила је одржавање протеста Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ /ФБиХ/ у петак, 1. септембра, испред Суда и Тужилаштва БиХ због неиспуњавања формалних услова и из безбједносних разлога, саопштено је из кантоналног Министарства унутрашњих послова /МУП/.

Аулић: Демократија по мјери политичке Башчаршије

 - У Сарајеву очигледно не може да се окупља нико ко се не уклапа у бошњачку политичку матрицу, изјавио је савјетник српског члана Предсједништва БиХ Саша Аулић.

Реагујући на забрану одржавање протеста испред Суда и Тужилаштва БиХ у петак, 1. септембра, у организацији Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ /ФБиХ/ с циљем подршке предсједнику Републике Српске, Аулић је рекао за Срну да је то демократија по мјери политичке Башчаршије.

"Слика и прилика грађанске БиХ коју сањају бошњачки политичари и у којој би Србима била стављена трака преко уста", истакао је Аулић.

Аулић је констатовао да овакав тамни вилајет од државе подржавају и западне амбасаде који се на сва звона представљају као заштитници слободе и демократије.

Да се овако нешто десило у Републици Српској, истакао је Аулић, америчка и британска амбасада би истог тренутка почеле да вриште о угрожености слободе и демократских права.

"Будући да ову дискриминацију спроводе они који су на њиховом кратком ланцу, за очекивати је да ће овај пут изостати и поруке забриности и оштре осуде, а не би било чудно ни да ову недемократску забрану отворено подрже. Нагледали смо се и већег лицемјерја", рекао је Аулић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана