Радановић: Додиково уклањање угрозило би опстанак Срба у Федерацији

СРНА
Радановић: Додиково уклањање угрозило би опстанак Срба у Федерацији

САРАЈЕВО - Предсједник Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ /ФБиХ/ Ђорђе Радановић оцијенио је данас да је очигледно да је оптужница против предсједника Републике Српске Милорада монтирана и усмјерена на покушај његовог уклањања са политичке сцене, што би угрозило и опстанак Срба и православља у ФБиХ.

Радановић је у изјави за Срну подсјетио да је Додик још у вријеме док је био опозиционар први подржао повратак Срба у Дрвар, Грахово, Гламоч и Петровац, те да је подршку наставио да пружа и након што је дошао на чело Владе Републике Српске.

"И данас су то општине гдје Срби имају своју власт", истакао је Радановић и додао да Додик континуирано подржава и Српску православну цркву у Сарајевском, Средњобосанском и Тузланском кантону.

Он је навео да се Додик нарочито залаже за српску заједницу у Мостару.

"Очигледна је тенденција странаца да уклањањем Додика смање снагу Републике Српске, а нама, Србима повратницима и Српској православној цркви у Федерацији, Република Српска је важна као као ослонац, без којег би изгубили помоћ и подршку", нагласио је Радановић.

Оцијенивши да је Додик персонификација снаге Републике Српске, Радановић је констатовао да је снажна Република Српска гарант и опстанка Срба у ФБиХ и очувања православља.

"Надам се да ће српски народ у цИјелости стати иза Додика, он се мора заштитити, не постоји политичка личност у српском народу која има ту снагу и енергију да изнесе посао који је пред нама", поручио је Радановић.

Тужилаштво БиХ подигло је у петак, 11. августа, оптужницу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милоша Лукића због неизвршавање одлука Кристијана Шмита.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана