Рација у мигрантском кампу Липа

Танјуг
Рација у мигрантском кампу Липа

БИХАЋ - На ширем подручју Привременог прихватног центра Липа у Бихаћу у току је рација и привремено је ограничено кретање корисника унутар тог Центра, а спроводе је полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) БиХ.

Прегледају се корисници Центра, њихове ствари и просторије с циљем проналаска особа које ту бораве нелегално, али и проналаска нелегалног наоружања, наркотика, и других предмета који потичу из кривичних дјела или могу послужити за угрожавање сигурности корисника и запослених.

Рација се спроводи и ради идентификације организатора кривичних дјела организовање групе или удружења за извршење кривичног дјела кријумчарење миграната и људи те других кривичних дела.

Како је саопштено из СИПА, рација се спроводи у сарадњи са полицијским службеницима Граничне полиције БиХ, Дирекције за координацију полицијских тела БиХ, Министарства унутрашњих послова  Унско-санског кантона, те Службом за послове са странцима БиХ и Обавештајно-безбједносном агенцијом БиХ, под надзором Тужилаштва БиХ и Кантоналног тужилаштва Унско санског-кантона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана