Пуповац и Жигманов потписали Декларацију о сарадњи

Танјуг
Пуповац и Жигманов потписали Декларацију о сарадњи

ЗАГРЕБ- Предсjедник Српског народног вијећа (СНВ) и лидер Самосталне демократске српске странке (СДС С) Милорад Пуповац и министар у Влади Србије за људска и мањинска права и лидер Демократског савеза Хрвата у Војводини Томислав Жигманов потписали су данас у Загребу Декларацији о сарадњи Срба у Хрватској и Хрвата у Србији.

Они су Декларацију потписали у присуству великог броја медија присутних на прес конференцији, који су били веома заинтересовани за сутрашњи долазак шефа српске дипломатије и првог потпредседника српске владе Ивице Дачића на традиционални божићни пријем СНВ-а, где ће бити и премијер Хрватске Андреј Пленковић.

 “Декларација о сарадњи садржи све кључне, виталне тачке од интереса за Хрвате у Србији, као и за Србе у Хрватској, а које се тичу и свих права и околности у којима се та права остварују”, рекао је Пуповац.

 Он је изразио задовољство што ће Жигманов присуствовати сутрашњем свечаном пријему

А Жигманов је истакао да није случајно ту и да нису случајно ратификовали и потписали документ о сарадњи.

Овде сам да посвједочим оно што је темељно послање и мисија Демократског савеза Хрвата у Војводини, а то је да осим стварања кључних претпоставки за побољшање положаја хрватског народа у Републици Србији, да то чинимо одговорно и артикулисањем тог интереса да стварамо праксе које ће омогућити да се та платформа реализује у ширим државним, друштвеним и народносним оквирима", рекао је Жигманов.

У том смислу, казао је, наша сарадња са српском заједницом у Хрватској је природна јер је део наших темељних политичких оквира.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана