Пуцар: Да би ефикасно бранили Лукића, морамо да знамо шта му стављају на терет

Срна
Пуцар: Да би ефикасно бранили Лукића, морамо да знамо шта му стављају на терет

БАЊАЛУКА - Адвокат Миљкан Пуцар, који заступа в.д. директора “Службеног гласника Српске” Милоша Лукића, рекао је Срни да од Суда БиХ очекује писмено обавјештење о раздвајању поступка у процесу који се води против његовог брањеника и предсједника Републике Српске Милорада Додика, као и да зна за шта терете Лукића.

Пуцар је рекао да је из Суда БиХ стигло само усмено обавјештење да његов брањеник не треба да долази на рочиште заказано за 5. фебруар.

-Раније су предложени и заједнички докази и сада ће се то раздвојити. За ефикасну и правилну одбрану треба да имамо јасно и конкретно шта се Лукићу ставља на терет и који су то докази Тужилаштва да би ми могли да презентујемо и своје доказе - истакао је Пуцар.

Пуцар подсјећа да ово значајно мијења ситуацију с обзиром на то да је раније била обједињена оптужница у поступку против Додика и Лукића, те да је с тим у вези потребно јасно и недвосмислено презентовати оптужницу којом се терете оптужени, јер од тога зависи извођење доказа, али и свједока одбране и Тужилаштва.

Предмети против Додика и Лукића су раздвојени на рочишту 17. јануара, којем Лукић није присуствовао јер је био у болници.

Суд БиХ није прихватио захтјев да се предмет поново споји.

Предсједику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора “Службеног гласника” Милошу Лукићу суди се према оптужници за непоштовање одлука Кристијана Шмита.

Додик и Лукић су 16. октобра на рочишту у Суду БиХ рекли да не разумију оптужницу, након чега је констатовано да су се изјаснили да нису криви.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана