Прво обраћање новог предсједника: Нека нам је са срећом побједа помирене Црне Горе

ГС
Прво обраћање новог предсједника: Нека нам је са срећом побједа помирене Црне Горе

ПОДГОРИЦА - Вечерас је ноћ коју смо чекали више од 30 година, казао је један од лидера Покрета Европа сад (ПЕС) Јаков Милатовић, који је побиједио кандидата ДПС-а Мила Ђукановића у другом кругу предсједничких избора у Црној Гори.

- Вечерас је Црна Гора направила одлучан корак напријед и рекла пресудно збогом режиму Мила Ђукановића. Нека нам је са срећом ова побједа свих нас. Нека нам је са срећом побједа помирене Црне Горе - казао је Милатовић на прослави у Универзитетском центру у Подгорици.

Он је додао да је Црна Гора направила корак ка напреднијој и европској Црној Гори. 

Нагласио је да је Црна Гора направила одлучан корак напријед, да је његова побједа историјска, као и да је никада више неће водити трзавице са земљама Западног Балкана и региона.

-Видите каква је ово сила заједничке Црне Горе и то је Црна Гора свих нас који смо је чекали и зато је она овако велика и историјска. Ми смо вечерас рекли збогом криминалу и корупцији са политиком Црне Горе, рекли смо велико добро вече и добар дан европској Црној Гори. Остављамо прошлост у прошлости и идемо у будућност и позивам све да достојанствено славе побједу демократске Црне Горе - рекао је Милатовић.

Он је нагласио да Црну Гору више нико никада неће дијелити, сиромашити и заробљавати криминалом и корупцијом.

-Радићемо на богатству, једнакости и евопском путу, у наредних пет година извешћемо Црну Гору у ЕУ. Никада више из Црне Горе неће ићи трзавице према земљама Западног Балкана и региона. Желимо све најбоље односе, заједништво и напредак на западном Балкану. Желимо да се бавимо владавином права, економијом и европским интеграцијама. То су три приоритета, рекли смо збогом погубном режиму . рекао је Милатовић.        

Нагласио је да је ово побједа помирене Црне Горе.

-Ово је историјски дан, достојанствено да славимо, јер ништа не треба да унизи вечичанственост ове наше побједе. Увијек ћете сви имати исте шансе за успјех у животу  гдје ће једино бити потребно колико ко зна и умије, за то смо се борили -  закључио је Милатовић.

У штабу ПЕС-а су премијер и лидер ГП УРА Дритан Абазовић, предсједник Демократа Алекса Бечић, лидери ДФ-а Андрија Мандић и Милан Кнежевић, бивши премијер Здравко Кривокапић, бивши министар пољопривреде Александар Стијовић….

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана