Прва сједница Представничког дома и потврђивање именовања Борјане Кришто 28. децембра

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО- Прва хитна сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ заказана је за сриједу, 28. децембра, када је планирано и потврђивање именовања Борјане Кришто за предсједавајућу Савјета министара, најављено је из парламента БиХ.

Борјана Кришто именована је јуче на ванредној сједници Предсједништва БиХ за кандидата за предсједавајућег Савјета министара и за њено именовање гласали су предсједавајућа и српски члан Предсједништва Жељка Цвијановић и члан Предсједништва Денис Бећировић, док је члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић гласао против.

Хитна сједница Представничког дома планирана је за 11.00 часова.

Прије саме сједнице засједаће и Комисија за припрему избора Савјета министара БиХ.

Споразум о формирању власти на нивоу БиХ након октобарских општих избора потписали су 15. децембра лидер СНСД-а Милорад Додик, предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић и лидер СДП-а Нермин Никшић у име странака "Осморке".

Документ назван "Смјернице, начела и циљеви у извршној и законодавној власти на нивоу БиХ за период 2022-2026" потписан је два и по мјесеца након општих избора.

Према Уставу БиХ, Предсједништво именује предсједавајућег Савјета министара који ће преузети дужност по одобрењу Представничког дома. Предсједавајући ће именовати министре у Савјету министара који ће преузети дужност по одобрењу Представничког дома.

Из парламента БиХ је најављено да ће друга сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, која је заказана за 28. децембар бити одржана након окончања 1. хитне сједнице Представничког дома.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана