Протић: Подизање ратне заставе БиХ на Влашићу - најновија провокација

Г.С.
Протић: Подизање ратне заставе БиХ на Влашићу - најновија провокација

БАЊАЛУКА - Након што је на Влашићу подигнута ратна застава БиХ у склопу манифестације "Дани побједе, дани поноса", члан предсједништва Социјалистичке партије Српске - СПС Слободан Протић изјавио је да подизање такве заставе, под којом су извршени многобројни злочини, представља најновију провокацију и увреду за српски народ.

"Нажалост, ни након скоро 30 година од завршетка ратних сукоба страсти у БиХ не мирују, те се поново одржавају непримјерене манифестација као ова на Влашићу, чији је циљ застрашивање српског народа. Парадоксално стање бошњака осликано је у привржености застави на којој се налази грб Котроманића, српске владарске породице из средњег вијека, која је владала овим крајевима", изјавио је Протић.

Кенан Даутовић, начелник општине Травник, изјавио је данас приликом подизања поменуте заставе да ће сви бошњаци бескомпромисно бранити БиХ уколико буде потребе за тим.

"Умјесто да се сви заједно посветимо јачању привреде и расту благостања и животног стандарда наших грађана, ми нажалост свједочимо континуираним провокацијама усмјереним против Републике Српске и српског народа. Нико из ФБиХ не треба да се чуди што ми енергично бранимо права и надлежности Српске, јер нам је потпуно јасно шта би се са Српском десило када би се питало искључиво Сарајево", јасно је поручио Протић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана