Протестима указано на границу између правде и неправде

Срна
Протестима указано на границу између правде и неправде

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Одбор за заштиту права Срба у Федерацији БиХ /ФБиХ/ захвалио је свим Србима који су дошли на ентитетску границу да покажу да постоји граница између правде и неправде и протестују против неправедних оптужница које терете носиоце јавних функција у Републици Српској.

- Нарочито смо захвални организацијама проистеклим из Одбрамбено-отаџбинског рата које показују храброст и националну свијест о тежини положаја српског народа западно од ријеке Дрине  - саопштено је из Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ.

Из Одбора су указали да су, с обзиром на то да им је забрањено одржавање протеста испред Тужилаштва БиХ, морали наћи мјесто гдје имају слободу да протестују, а то је Република Српска.

- Пет дана је политичко Сарајево спроводило терор над нашим члановима у намјери да нам блокира одржавање протеста испред зграде Тужилаштва БиХ. На крају су, кад смо испунили све њихове незаконите захтјеве, ипак донијели рјешење о забрани одржавања мирног протеста - подсјетили су из Одбора, из којег су прослиједили рјешење којим је забрањен мирни скуп.

Протести под слоганом “Граница постоји” одржани су у петак, 1. септембра, на међуентитетским линијама код Источног Сарајева, Лопара, Добоја и Невесиња.

Окупљени грађани блокирали су саобраћај на пола сата у знак протеста због одлуке МУП-а Кантона Сарајево да Одбору за заштиту права Срба у ФБиХ не изда дозволу за протест пред Тужилаштвом БиХ због подизања оптужнице против предсједника Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора “Службеног гласника Републике Српске” Милоша Лукића.

Оптужницу против Додика и Лукића Тужилаштво БиХ подигло је због неспровођења одлука Кристијана Шмита.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана