Протест “Стоп криминализацији клевете” сутра у Бањалуци

ГС
Протест “Стоп криминализацији клевете” сутра у Бањалуци

БАЊАЛУКА – Посланици у Народној скупштини Републике Српске сутра ће расправљати о Приједлогу закона о измјенама и допунама Кривичног законика, а којим се као кривично дјело у Српској уводи клевета.

Ова тачка друга је на дневном реду сједнице која би требало да почне у 10 часова, а управо због намјере да се криминализује клевета, новинари, медијски радници,  представници цивилног сектора и грађани, окупиће се на Тргу Крајине у Бањалуци уочи почетка сједнице, одакле ће мирно прошетати до зграде Народне скупштине.

Тако ће још једном послати поруку да се хитно одустане од намјере да се криминализације клевета у Српској.

Из Клуба новинара Бањалука позвали су данас све колеге да се придруже протестној шетњи, а окупљање новинара и свих заинтересованих заказано је за девет часова код мегафона на Тргу Крајине, гдје је предвиђено и обраћање окупљених.

-Након краћих обраћања предвиђена је шетња до Народне скупштине гдје у 10 часова почиње сједница на којој је друга тачка дневног реда Приједлог закона о измјенама и допунама Кривичног законика Републике Српске. Дођите да још једном кажемо да је ово лош потез, који може да има несагледиве посљедице по све нас. Позовите и своје гледаоце/читаоце - саопштили су из Клуба новинара Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана