Прослава Нове године у Какњу отказана због ситуације у Палестини

ГС
Foto: Etto.ba

КАКАЊ - Општина Какањ ове године неће имати јавни дочек Нове године.

Кажу да ће та средства усмјерити за бесплатне мјесечне карте ученика.

Из Општине Какањ појаснили су да у вријеме када дјеца Палестине свакодневно ватромет који у неколико минута нестане, може сачекати нека боља и сретнија времена.

„Ми у Општини Какањ, пратећи тренутну ситуацију у свијету и изражену јаку емпатију наших грађана према народу Палестине и саосјећајност коју босанскохерцеговачки грађани осјећају према Палестинцима, као и презир према злочину који се према њима спроводи, али и ратна дешавања у Украјини, одлучили смо да није вријеме за организацију јавног дочека Нове године“, казао је начелник Мирнес Бајтаревић, преноси Кликс.

Истиче да су се и ове године опредијелили да за најмлађе суграђане, дјецу, припреме пригодна дешавања уз игроказе, представе и радионице, а планирана је и приредба какањских вртића и подјела пакетића одабраним групама дјеце и особа са потешкоћама у развоју.

„Сматрамо да јавна прослава Нове године и ватромет могу причекати нека боља времена и мишљења смо да у овом тренутку имамо битнијих ствари које требамо подржати и помоћи и усмјерити јавна средства“, казао је Бајтаревић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана