Пропао још један покушај избора предсjедника и потпредсједника ФБиХ

Г.С.
Пропао још један покушај избора предсjедника и потпредсједника ФБиХ

САРАЈЕВО - Још један покушај избора предсједника и потпредсједника Федерације БиХ завршен је данас без договора, а наредни корак је да одлуку донесе Представнички дом Парламента ФБиХ.

Представници три странке Рефика Лендо (СДА), Лидија Брадара (ХДЗ) и Игор Стојановић (СДП), нису успјели да се договоре о избору предсједника и потпредсједника ФБиХ.

"Договорили смо се да се нисмо договорили", рекао је Лендо новинарима након састанка и додао да је замолио да се о избору договоре лидери три политичке странке, али да до тога није дошло.

Рекао је да неће ићи на састанак са руководством Представничког дома Парламента ФБиХ.

Брадара је рекла да се Лендо није сложио да она буде предсједница и да зато није постигнут договор. Нада се, казала је, да ће сједница Представничког дома бити брзо и да ће јој присуствовати.

"Свима вам је јасно да се нисмо договорили и жао ми је што се не поштује грађанска већина у оба дома", рекао је Стојановић и додао да се нада да ће сви демократски принципи који важе свуда важити и овдје.

"Постоји политички договор и у његовом интересу је да добијемо функционалну владу", рекао је Стојановић, пренио је Аваз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана