Пронађени посмртни остаци најмање једне особе у сарајевској општини Нови град

Срна
Пронађени посмртни остаци најмање једне особе у сарајевској општини Нови град

САРАЈЕВО - Посмртни остаци најмање једног лица, за које се претпоставља да је жртва из претходног рата, пронађени су у кругу фабрике "Зрак" у сарајевској општини Нови град, гдје је ексхумација обављена по налогу Тужилаштва БиХ.

Осим посмртних остатака пронађени су и остаци одјеће, као и лични предмети за које се претпоставља да припадају пронађеном лицу, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Из Тужилаштва истичу да је ова локација изузетно обимно и сложено подручје за претраживање, те да ситуацију додатно усложњава неприступачан и тешко проходан терен, па се прекопавање терена врши ручно.

Из Института за нестала лица БиХ саопштено је да су посмртне остатке који су се налазили на површини терена пронашли случајни пролазници и да су одмах алармирани полиција и Институт.

Према информацијама Института, највјероватније је ријеч о несталим 1992. године на подручју Сарајева.

Посмртни остаци ће након ексхумације бити пребачени у просторије Градског гробља у Високо, гдје ће бити извршена њихова криминалистичко-техничка и судско-медицинска обрада, те утврђивање идентитета путем ДНК анализе.

Екхсумацијом, по налогу поступајућег тужиоца, координише истражилац Посебног одјељења Тужилаштва БиХ, а присутни су и љекар-патолог судске медицине, представници Института за нестала лица БиХ, Међународне комисије за нестале, потребни радници, те полицијски службеници МУП-а Кантона Сарајево који обезбјеђују локацију.

Из Тужилаштва су навели да ће ексхумација на овом локалитету бити настављена.  

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана