Пронађена већа количина оружја у згради сарајевске општине

ГС
Foto: Општина Стари Град

Припадници Федералне управе полиције (ФУП) приликом данашњег претреса зграде сарајевске општина Стари Град пронашли су и већу количину оружја, пушке и стрељачко наоружање.

Како Клиx сазнаје, оружје је набавила општина за потребе стрељачких клубова у мандату начелника Ибрахима Хаџибајрића, али није јасно зашто је оружје чувано у просторијама опшине.

Према незваничним информацијама, ријеч је десетинама комада оружја.

Данашњи претреси су извршени по налогу Тужилаштва Кантона Сарајево у наставку истраге против бившег начелника Хаџибајрића. Истражују се и уговори које је општина склапала и други документи.

Око зграде општине данас у послијеподневним часовима били су распоређени припадници специјалне јединице, а у згради су били инспектори који су извршили претресе с циљем одузимања доказа који ће бити кориштени у даљој истрази.

Подсјећамо, Ибрахим Хаџибајрић и Алма Дестановић ухапшени су почетком маја у оквиру оперативне акције кодног назива "Старт" коју су реализовали полицијски службеници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево под надзором тужилаца Тужилаштва Босне и Херцеговине и Тужилаштва Кантона Сарајево. У истој акцији ухапшени су и Елмедин Каришик, Сеид Хаџибајрић, Мехмед Дедић и Емина Рого.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана