Пројекат реструктурирања ЖРС иде планираном динамиком, Српска заинтересована и за друге пројекте

ГС
Пројекат реструктурирања ЖРС иде планираном динамиком, Српска заинтересована и за друге пројекте

БАЊАЛУКА - Пројекат реструктурирања „Жељезница Републике Српске“ иде планираном динамиком, а Република Српска је заинтересована и за друге пројекте из области жељезничког и друмског саобраћаја.

Ово је речено на састанку предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића са делегацијом Свјетске банке, коју је предводио шеф канцеларије Свјетске банке у БиХ Кристофер Шелдон, у Административном центру Владе у Источном Сарајеву.

На састанку је разговарано о пројектима које Влада Републике Српске проводи уз подршку Свјетске банке, прије свега из области саобраћаја и здравства. Такође, размотрена су и друга питања у вези више пројеката, који се планирају реализовати у сарадњи са Свјетском банком.

Када је ријеч о области саобраћаја разговарано је о реструктурирању „Жељезница Републике Српске“, гдје је речено да овај пројекат иде планираном динамиком.

На састанку је разговарано и о пројекту за унапређење здравственог система у Републици Српској и о даљим корацима који су потребни за реализацију овог важног питања.

Вишковић је истакао да је Република Српска заинтересована и за друге пројекте из области жељезничког и друмског саобраћаја. Такође, захвалио се шефу канцеларије Свјетске банке у БиХ Кристоферу Шелдону на досадашњој сарадњи и изразио спремност Владе да се та сарадња прошири.

Шеф Канцеларије Свјетске Банке у БиХ Кристофер Шелдон истакао је да је Свјетска банка опредијељена за наставак сарадње са Владом Републике Српске на заједничким пројектима. Додао је да је Свјетска банка спремна да подржи будуће пројекте у области жељезничког саобраћаја.

Састанку су присуствовали министри финансија Зора Видовић, саобраћаја и веза Недељко Чубриловић и помоћник министра здравља и социјалне заштите Миленко Дулић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана