Продужена мисија тимовима Цивилне заштите Српске и ФБиХ у Словенији

Срна
Продужена мисија тимовима Цивилне заштите Српске и ФБиХ у Словенији

САРАЈЕВО - Савјет министара одобрио је вечерас продужетак мисије тимовима за заштиту и спасавање из БиХ који раде на санирању посљедица недавних поплава у Словенији, и то тиму Републичке управе цивилне заштите до 31. августа, а тиму Федералне управе цивилне заштите до 25. августа, са тешким радним машинама и неопходним људством.

Савјет министара је на ванредној телефонској сједници донио одлуку о измјени и допуни одлуке о одобравању средстава текуће резерве буџета институција и међународних обвеза БиХ за ову годину за финансирање трошкова упућивања тимова за заштиту и спасавање из БиХ у сврху пружања међународне помоћи Влади Словеније у санирању посљедица поплава.

"Укупан износ одобрен из текуће буџетске резерве институција БиХ и међународних обвеза БиХ за финансирања трошкова тимова из БиХ за пружање међународне помоћи Влади Словеније повећава се за 150.000 КМ и сада износи 500.000 КМ", саопштено је из из Савјета министара.

Савјет министара је на ванредној телефонској сједници одржаној 10. августа донио одлуку којом је одобрено упућивање два тима за заштиту и спашавање из БиХ - тима Федералне управе цивилне заштите и тима Републичке управе цивилне заштите, са тешким радним машинама и неопходним људством. За финансирање трошкова ових тимова издвојено је 350.000 КМ, подсјећа се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана