Признање за повезивање људи и култура: "Дунавски цвет" Радмановићу и Кустурици

Б.И.
Foto: ГС/Архива

ФРУШКА ГОРА - Жири Дунавског бизнис форума који ће, по 12. пут, сљедеће седмице бити одржан на Фрушкој Гори донио је одлуку да предсједнику Србије Александру Вучићу додијели признање "Роберт Шуман" за његов стваралачки опус унапријеђења сарадње и изградње просперитета у региону кроз иницијативу "Отворени Балкан", док ће признања "Дунавски цвет" добити предсједавајући Представничког дома Парламента БиХ Небојша Радмановић, гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковић и наш познати режисер Емир Кустурица.

"Дунавски цвет" је признање које се додјељује за допринос повезивању људи, идеја, тржишта и култура, а ријеч је о креацији бањалучког умјетника Миливоја Унковића која симболизује рађање, мир, љубав, пријатељство, суживот и снагу милосрдног стварања.

Признање "Златни кључ" ће добити и Прњавор који ће бити проглашен најевропејским градом

- Као и сваке године Форум окупља актере из области привреде, политике, науке, образовања и медија из Аустрије, Мађарске, Словеније, Хрватске, БиХ, Републике Српске, Црне Горе са основним  задатком дефинисања препорука за унапређење имплементације Дунавске стратегије и стања потенцијала енергетике, одрживог развоја инфраструктуре, коморског система и локалних самоуправа – поручују организатори.

Додају да је вишеструк значај Дунавског бизнис форума као места окупљања привредника, научника, привредних комора, финансијских институција и локалних заједница.

- Форум се показао као катализатор успостављања сарадње, односно партнерства, склапања пословних односа, место на коме се расправља о актуелним проблемима, размењују искуства, рађају идеје и друштвени изазови – истичу организатори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана