Притворена четворица осумњичених за трговину кокаином

ГС
Притворена четворица осумњичених за трговину кокаином

Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор Славену Радинковићу, Јовану Шуману, Игору Зарићу и Дамјану Тепићу.

Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор четворици ухапшених у акцији “Маркет” осумњиченима за организовани криминал и трговину кокаином.Притвор је одређен Славену Радинковићу, Јовану Шуману, Игору Зарићу и Дамјану Тепићу. Истовремено суд је одбио приједлог за одређивањем притвора Борису Грујићу, сматрајући га неоснованим.

- Притвор може трајати до 19. марта или нове одлуке суда, а одређен је због бојазни да осумњичени уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе и трагове важне за кривични поступак, утицати на свједоке, саучеснике или прикриваче - саопштио је Суд БиХ.

У акцији је ухапшен и Александар Лапчевић који је након криминалистичке обраде пуштен на слободу и за њега Тужилаштво БиХ није ни предлагало мјеру притвора. Акцију “Маркет” спровела је Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС и том приликом заплијењен је килограм кокаина.

Извор близак истрази открио је да су Радниковић и Шуман осумњичени да су набавили заплијењени кокаин, док се Тепић, Зарић и Лапчевић терете да су били купци, док је Грујић имао улогу посредника у преносу новца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана