Припадници ГСС-а пронашли беживотно тијело током вјежбе

ГС
Foto: ГСС

ЉУБУШКИ - Припадници ГСС-а пронашли су беживотно тијело током вјежбе на брду Буторовица, након чега су обавијестили полицију у Љубушком те уз налог тужилаштва ЗХК извршили евакуацију тијела.

Дежурни тужилац Западнохерцеговачког кантона казао је за Клиџ да су тијело за сада неидентификоване особе пронашли припадници ГСС-а током редовне вјежбе на неприступачном терену.

Они су обавијестили ПУ Љубушки, а након завршетка потребних процедура у евакуацији тијела је учествовало је 14 припадника ГСС Љубушки и ГСС Витез.

"Припадници ПУ Љубушки су по овлаштењу дежурног тужиоца изашли на мјесто догађаја и обавили увиђај. Изузети су предмети који су се ту нашли, а тијело је превезено у Градску мртвачници и над њим ће се сутра извршити обдукција", казао је дежурни тужилац.

Истиче да је тијело у фази распадања, те да пронађени предмети, међу којима нема докумената, не упућују на идентитет пронађене особе.

"Изузеће се ДНК, те провести сва потребна вјештачења како би се утврдио идентитет", казао је тужилац те је нагласио да се истрага наставља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана