Пријава предсједника Српске против Шмита прослијеђена тужилаштву БиХ

Срна
Пријава предсједника Српске против Шмита прослијеђена тужилаштву БиХ

САРАЈЕВО- Кантонално тужилаштво у Сарајеву прослиједило је Тужилаштву БиХ пријаву предсједника Републике Српске Милорада Додика против Кристијана Шмита, коју је добило од Окружног јавног тужилаштва Бањалука, потврђено је Срни у Кантоналном тужилаштву.

"Тужилаштво Кантона Сарајево прослиједило је пријаву у даљу надлежност Тужилаштву БиХ", навела је портпарол Кантоналног тужилаштва Азра Бавчић у одговору Срни на питање о статусу пријаве коју је ова правосудна институција добила од Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

У Окружном јавном тужилаштву Бањалука Срни је раније речено да су пријаву коју је поднио предсједник Републике Српске Милорад Додик против Кристијана Шмита прослиједили Кантоналном тужилаштву у Сарајеву на поступање.

Како је наведено из ове правосудне институције, пријава предсједника Српске Додика против Кристијана Шмита прослијеђена је 16. августа на надлежно поступање Кантоналном тужилаштву.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поднио је у јулу кривичне пријаве против Шмита зато што се неовлаштено бави пословима високог представника и против директора "Службеног листа БиХ" Драгана Прусине јер је омогућио објављивање одлука такозваног високог представника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана