Прихваћен позив за чланство у Европској мрежи у полицији

СРНА
Прихваћен позив за чланство у Европској мрежи у полицији

БАЊАЛУКА - Мрежа жена Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске прихватила је позив Европске мреже жена у полицији за чланство у овој асоцијацији, чији је циљ унапређење положаја жена у полицији.

Предсједник Мреже жена МУП-а Српске Сања Сумоња представила је јуче у Барселони предсједнику Европске мреже жена у полицији Пини Монтсерат десетогодишње активности ове мреже на домаћем и међународном нивоу, саопштено је из МУП-а.

"С обзиром на то да је Мрежа жена добила признање од УН статусом најактивнијег и најутицајнијег удружења полицијских службеница у свијету, вјерујемо да ће ова сарадња бити јединствено искуство, да носи нова знања и перспективе за све нас", истакла је Сумоња.

Предсједник Скупштине овог удружења Жељка Милеуснић рекла је да ће чланство Мреже жена МУП-а Српске у Европској мрежи жена у полицији омогућити институционално јачање и утицај на међународном нивоу промоцијом вриједности и капацитета удружења и чланица.

Састанак са руководством Мреже жена МУП-а Српске у Барселони организовала је предсједник Европске мреже жена у полицији Пина Монтсерат.

 


 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана