Претреси у Бањалуци и Добоју: Проширена истрага у афери "корона уговори", под лупом набавка опреме за добојску болницу

Небојша Томашевић
Foto: Уступљена фотографија

БАЊАЛУКА - Полиција у оквиру истраге набавке заштитне опреме за добојску болницу "Свети апостол Лука" обавља претресе у Добоју и Бањалуци, саопштено је из Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске.

-Претреси се раде по наредби Окружног суда Бањалука. На подручју града Добоја врше се претреси локација које користи лице М.Г. из Добоја,а претресају се и локације у Бањалуци коју користи  В.В, као и фирма чији је он директор - саопштено је из МУП - а Српске.

Портпарол Републичког тужилаштва Драгица Тојагић потврдила је  "Гласу Српске" да је у току претрес Института за јавно здравство Републике Српске, болнице у Добоју као још неколико приватних и других објеката.

Истакла је да не може да говори о детаљима јер је акција у току.

Незванично сазнајемо да истражиоци МУП Републике Српске претресају  фирму А.Р.М.С. системи у Бањалуци, у власништву Владимира В, а у Добоју локације које користи Младен Г.

У МУП-у су истакли да се претреси врше под надзором Републичког јавног тужилаштва, Посебног одјељења за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала, а у оквиру истраге која се односи на јавне набавке медицинске заштитне опреме за болницу „Свети апостол Лука“ у Добоју, као и друге медицинске опреме коју је набављао Инсититут за јавно здравство Републике Српске  у прошлој години.

Тадашњи директор Института Бранислав Зељковић ухапшен је прошлог мјесеца са тројицом саучесника због сумње у злоупотребе тешких више од 700.000 марака приликом набавке медицинске опреме. Сви ухапшени начазе се у притвору.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана