Изненада преминуо Мирсад Кукић

Г.С.
Foto: Аваз.ба

САРАЈЕВО - Мирсад Кукић (66), некада високопозиционирани функционер СДА и оснивач ПДА, преминуо је данас.

Како пишу федерални медији, њему је прекјуче позлило у Бановићима након чега је синоћ хитно пребачен на УКЦ Тузла. Јутрос се његово стање погоршало и, упркос свим напорима љекара, нису успјели да га спасу.

Кукић је био дугогодишњи први човјек Општинског одбора СДА у Бановићима.

Бивши посланик у Парламентарној скупштини БиХ Мирсад Кукић је рођен у Бановићима 1958. године. Дипломирао је на Рударско-геолошком факултету у Београду, а магистрирао на Рударско-геолошко-грађевинском факултету у Тузли. Био је дугогодишњи функционер Странке демократске акције (СДА), која га је у марту 2018. искључила из чланства.

Истог мјесеца он је основао нову странку – Покрет демократске акције (ПДА), чији је предсједник био до 2022. године када је поднио оставку.

Кукић је од 1994. до 2001. године био генерални директор Рудника мрког угља “Бановићи”. Био је члан Општинског вијећа у Бановићима и посланик у Скупштини Тузланског кантона. На општим изборима 2014. године освојио је мандат посланика у Представничком дому Парламента ФБиХ. У Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ је изабран на Општим изборима 2018. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана