Представнички дом ПС БиХ: Усвојен измијењени дневни ред

Срна
Foto: Кликс

САРАЈЕВО - Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ усвојио је измијењени дневни ред са којег је скинута иницијатива Дениса Звиздића у вези са оснивањем врховног суда на нивоу БиХ.

-На проширеном колегијуму договрено је заказивање хитне сједнице када се ова заврши. Највјероватније, наредна хитна сједница биће у поднедјељак, 28. августа, а највјероватније ћемо 19. или 20. септембра имати наредну сједницу - рекао је предсједавајући Представничког дома Маринко Чавара.

Према његовим ријечима, са дневног реда скинута је иницијатива Звиздића, а измијењена је тачка 14 која се односи на иницијативу Нихада Омеровића с обзиром на то да је поднио модификовану иницијативу.

Чавара је навео да је додата тачка о давању сагласности за ратификацију Споразума о зајму између БиХ и Међународне банке за обнову и развој.

Расправу о дневном реду обиљежиле су дискусије посланика Клуба СДС - ПДП - За правду и ред Бранислава Бореновића, Дарка Бабаља који су питали зашто пред посланицима нема тачке која се односе на Закон о Уставном суду БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана