Представнички дом подржао приједлог закона о БиХ

Срна
Представнички дом подржао приједлог закона о БиХ

ВАШИНГТОН - Представнички дом америчког Конгреса усвојио је Приједлог закона о одвраћању акција дестабилизације у БиХ којим су предвиђене санкције странцима који подривају Дејтонски мировни споразум или пријете стабилности земље.

Посалник из реда републиканаца Ен Вагнер, која је предложила овај закон о којем треба да се изјасни и Сенат, каже да је при изради овог законског рјешења блиско сарађивала са бошњачком заједницом у Сент Луису.

Вагнерова каже да је циљ овог приједлога закона да обезбиједи неопходне алате за борбу против корупције у БиХ, објављено је на сајту Конгреса.

"Подручје Сент Луиса је дом највеће босанске заједнице изван БиХ. Ова локална заједница је била снажан партнер у овом пројекту и ја сам сарађивала с њима", рекла је Вагнера.

Вагнерова, која је члан Одбора за спољне послове Представничког дома, рекла је да грађани БиХ трпе због политичара који желе да подијеле земљу.

Она на навела да грађани "трпе због директног дјеловања политичара који безобзирно сију подјеле у БиХ, често уз пуну подршку Русије".

"Овај закон ће заштитити Дејтонски споразум, очувати деценије напретка након ужасног рата и послати поруку да САД подржавају мирну, уједињену и сигурнију БиХ. Надам се да ће Сенат предузети хитне мјере како би се усвојила ова одлука", рекла је Вагнерова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана