Представници министарства посјетили тимове у Словенији

Срна
Foto: STA

САРАЈЕВО- Делегација Министарства безбједности у Савјету министара, предвођена Радиславом Јовичићем, посјетила је тимове из Републичке управе цивилне заштите и Федералне управе цивилне заштите који пружају помоћ Словенији након катастрофалних поплава, саопштено је из Министарства безбједности.

Након обиласка тимова на терену, који раде на санирању штета које је нанијела ријека Савиња, посјетили су камп у којем су смјештени међународни тимови.

Домаћин кампа Саша Ловренчић захвалио је за посјету високе делегације Министарства безбједности у Савјету мнистара, као и подршку тимовима.

Са шест багера и 26 припадника цивилних заштита Републике Српске и Федерације БиХ, БиХ први пут пружа међународну помоћ кроз Механизам цивилне заштите ЕУ од пријема у чланство у септембру прошле године.

"То је велики корак који је препознат од стране свих чланица Механизма. Велику захвалност дугујемо свима који су дали максимални допринос у овим активностима, од Министарства безбједности на челу са министром Ненадом Нешићем у координацији свих активности, па до ентитетских цивилних заштита које су ангажовале своје људе и средства у извршењу овог хуманог задатка. Највише захвалности дајемо непосредним извршиоцима задатака који вриједно раде и помажу пријатељском народу Словеније", рекао је Јовичић.

Он је напоменуо да допринос у овој хуманој мисији помоћи дају и припадници Оружаних снага БиХ који су такође ангажовани са људством и механизацијом на терену у Словенији, са старјешином Немањом Аврамом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана