Предсједништво одлучило Комшић упути позив папи Фрањи за посјету БиХ

ГС
Предсједништво одлучило Комшић упути позив папи Фрањи за посјету БиХ

САРАЈЕВО - Предсједништво БиХ на данашњој сједници донијело је одлуку да предсједавајући Жељко Комшић упути позив поглавару Католичке цркве папи Фрањи да дође у званичну посјету БиХ.

Папа је БиХ посјетио у јуну 2015. године, што је био његов први долазак, и трећи пасторални поход поглавара Католичке цркве БиХ, пише Кликс.

Предсједништво БиХ је данас донијело и одлуку о прихватању Споразума између Европске уније и БиХ о Царинском програму Уније за сарадњу у области царина и Споразума о економској сарадњи између БиХ и Републике Кореје.

Такођр, донесена је одлуку о продужењу учешћа контингента Оружаних снага БиХ у Организационо-стабилизационој мисији Уједињених нација у Демократској Републици Конго, те о продужењу учешћа контигента Оружаних снага БиХ Мисије обуке Европске уније у Централноафричкој Републици.

Предсједништво је донијело одлуке о рјешавању вишкова наоружања, муниције и минско-експлозивних средстава Оружаних снага на локацији “Букова Греда” Орашје, као и одлуку о ратификацији Споразума о признавању високошколских квалификација на западном Балкану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана