Предсједник Српске: Санкције за оне који су прикрили нераднике

ГС
Предсједник Српске: Санкције за оне који су прикрили нераднике

БАЊАЛУКА – Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је за Срну да је, када је ријеч о рјешавању питања запослености у институцијама и јавним предузећима Српске, први корак затражен од одговорних - да доставе информацију да ли у њиховим службама има оних који су на платним листама, а не долазе на посао.

Он је навео да од одговорних људи најчешће долази информација да у њиховим службама наводно нема таквих.

-Када дође потписан акт директора или министра, а утврди се да постоји неко од таквих који подлијежу одређеним потребама санкционисања, први који ће бити санкционисан је одговорно лице које је потписало такав документ. Такво нешто видимо у „Поштама“ и још негдје, тако да могу очекивати мјере Владе, и то је владина политика коју подржавам - истакао је Додик.

Он је додао да информације о таквим случајевима добијају од синдиката или других структура, те да желе то и да провјере.

Министри и директори свих републичких управа и управних организација до 31. децембра 2022. године требало је да раскину уговоре о раду са свим лицима која се воде као запослена у њиховим институцијама, а не појављују се и не долазе на радна мјеста.

 То је од њих затражено у допису који им је упућен из Кабинета предсједника Владе Републике Српске.

-Уколико се након задатог рока установи да се и даље таква лица налазе у радном односу, одговорна лица-руководиоци биће санкционисани, а то значи разријешени функција на којима се налазе - истиче се у допису који је потписао шеф Кабинета предсједника Владе Жељко Ђурић.

Допис је упућен свим министарствима, те директорима Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове, Републичке управе за инспекцијске послове, Републичке управе цивилне заштите, Републичког секретаријата за законодавство, Агенције за државну управу, Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, Џендер центра, в.д. правног представника Канцеларије правног представника, као и директорима Службе за заједничке послове Владе, Хеликоптерског сервиса и Угоститељског сервиса Српске.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је за „Глас Српске“ да нерад неће бити толерисан и да ће у наредном периоду захтијевати већу одговорност од људи који воде јавна предузећа или институције у Српској.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана