Предсједник Скупштине Брчког биће покровитељ "Тројке из блока"

Срна
Предсједник Скупштине Брчког биће покровитељ "Тројке из блока"

БРЧКО - Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић биће покровитељ манифестације "Тројка из блока" с циљем њеног одржавања, које је било забрањено.

Милић је рекао да се на овај корак одлучио након што је полиција дистрикта донијела рјешење о забрани хумнитарно-спортског догађаја "Тројка из блока" који је данас требало да се одржи на Тргу младих у Брчком у 19 часова, у организацији Конзервативног клуба и Хуманитарне организације "Срби за Србе".

- Након консултација са полицијом и договора са организаторима одлучио сам да као предсједник Скупштине будем покровитељ овог догађаја. То ће омогућити да се у складу са законским процедурма "Тројка из блока" одржи на Тргу младих, у новом термину који ће бити накнадно саопштен - изјавио је Милић Срни.

Из Конзервативног клуба Брчко данас су у саопштењу захвалили Милићу за подршку, али и грађанима који исказали револт због забране одржавања "Тројке из блока" у Брчком.

Полиција Брчко дистрикта јуче је донијела рјешење о забрани одржавања хуманитарно-спортског догађаја "Тројка из блока" уз образложење да је одржавање овог мирног окупљања организатора најављено за период када је на Тргу Младих појачана фреквенција грађана.

Према образложењу полиције, то би проузроковало блокаду дијела пјешачке зоне, довело до онемогућавања слободног кретања грађана и изазвало негодовање појединих грађана који нису учесници догађаја, што би могло да изазове инцидентне ситуације и наруши јавни ред и мир.

Након што је Конзервативни клуб Брчко ово рјешење објавио на друштвеним мрежама услиједила је осуђујућа реакција грађана због забране одржавања "Тројке из блока".

Поводом тога данас је на Фејсбуку"предсједник Скупштине дистрикта Синиша Милић најавио да ће "Тројка из блока" бити одржана уз његово покровитељство у новом термину.

"Тројка из блока" је спортско-хуманитарни пројекат Хуманитарне организације "Срби за Србе" покренут 2012. године, а у Брчком се организује посљењих пет година.

Захваљујући до сада одржаним турнирима у Брчком, купљен је трактор за деветочлану породицу Божић, уређена кућа за породицу Новак – самохрану мајку Дајану и њено петоро дјеце, као и породицу Гаврић у Пукишу.

Манифестација "Тројка из блока" је до сада одржана у Србији, Републици Српској, Црној Гори, Аустрији, Швајцарској, Њемачкој, Норвешкој, Канади и САД.

Подржали су је Кошаркашки савез Србије, као и многе јавне личности попут Дејана Бодироге, Новице Величковића, Саше Старовића, Данила Икодиновића, Бошка Ћирковића Шкаба, реп групе ТХЦ ла Фамилија, Немање Блажића Трикија, Дејана Савића и други

Амерички туриста погинуо након пада у језеро Комо

РИМ- Амерички туриста погинуо је јутрос након пада у језеро Комо у мјесту Тремецина .

Несрећа се догодила испред вртног музеја Виле Карлоте око 6.30 часова по локалном времену, преноси Анса.

Мушкарац (52) је сједеи на ниском зиду када је изгубио равнотежу и пао у језеро око три метра испод, према првим налазима истраге.

Такође је утврђено да је ударио у подножје зида прије него што је упао у воду, наводи Анса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана