Предсједник СДС саслушан у тужилаштву

ГС
Предсједник СДС саслушан у тужилаштву

БАЊАЛУКА- Милан Миличевић, предсједник Српске демократске странке (СДС) и начелник Теслића, саслушан је данас у Републичком јавном тужилаштву Републике Српске, ексклузивно сазнаје АТВ.

Mиличевић је саслушан у својству осумњиченог у оквиру истраге која се води због сумње да је починио кривично дјело трговина утицајем.

Осим Миличевића тужилаштво истрагу води и против начелника Одјељења за просторно уређење Општине Теслић Николе Стокића због сумње да је починио кривично дјело злоупотребе службеног положаја или овлашћења.

”Миличевић и Стокић су саслушани у својству осумњичених и против обојице је донесена наредба о спровођењу истраге”, рекла је за АТВ републички тужилац Драгица Глушац.

Како незванично сазнајемо истрага се води у вези са измјенама регулационих планова у Теслићу, а на основу извјештаја који је Агенција за истраге и заштиту БиХ (СИПА) доставила Републичком јавном тужилаштву.

Милан Миличевић потврдио је за АТВ да је у присуству адвоката дао изјаву у тужилаштву.

”Добио сам позив тужилаштва и уредно сам се одазвао. Ради се о процесу који траје од јануара и одређена документација је већ изузимана. Ништа не могу да коментаришем јер је истрага у току. Међутим, немам никакве дилеме по питању кривње и осјећам се веома растерећено. Једноставно у послу који обављам долазите у такве ситуације”, рекао је Миличевић за АТВ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана