Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта честитао Дан Војске РС

Срна
Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта честитао Дан Војске РС

БЕОГРАД- Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта поручио је поводом Дана Војске Републике Српске да без српских бораца данас не би било Републике Српске нити српског народа на том подручју.

Линта је честитао Дан Војске Репулике Српске ратним ветеранима, ратним војним инвалидима, потомцима погинулих бораца Војске Републике Српске и припадницима Трећег пјешадијског Република Српска пука Оружаних снага БиХ.

Он је истакао да је Скупштина Републике Српске донијела 12. маја 1992. године историјску одлуку о формирању Војске Републике Српске, чији је стратешки циљ био одбрана српског народа.

Линта је подсјетио да је током Одбрамбено-отаџбинског рата живот изгубио 23.801 припадник Војске Републике Српске, док их је 40.000 рањено.

"Без српских бораца не би било Републике Српске нити српског народа на том подручју и због тога је наша обавеза да трајно чувамо сјећање на славни и частан пут Војске Републике Српске и све њене припаднике који су српском народу обезбиједили мир и слободу и да их сачувамо од заборава", поручио је Линта.

Дан Војске Републике Српске обиљежава се 12. маја. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана