Предсједници Србије и Српске свечано дочекани испред Административног центра Владе (ФОТО, ВИДЕО)

Срна
Предсједници Србије и Српске свечано дочекани
Foto: Дражан Поздеровић | Предсједници Србије и Српске свечано дочекани

БАЊАЛУКА- Предсједници Републике Српске Милорад Додик и Србије Алексадар Вучић свечано су дочекани испред Административног центра Владе Републике Српске у Бањалуци.

Испред Административног центра Владе Српске у Бањалуци у част двојице предсједника посторјена је почасна јединица Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Додика и Вучића дочекали су српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, премијер Српске и Србије Радован Вишковић и Ана Брнабић, те предсједници народних скупштина Српске и Србије Ненад Стевандић и Владимир Орлић.

У Бањалуци je након тога почео састанак Савјета за сарадњу Републике Српске и Србије током којег ће, како се очекује, бити ријечи о конкретизацији сарадње у бројним областима.

По окончању сједнице планирана је конференција за новинаре Додика и Вучића у Административном центру Владе Српске.

Додик и Вучић у Бањалуку су стигли из Босанског Петровца гдје су одали пошту српским избјеглицама које је хрватска авијација убила на Петровачкој цести у селу Јањила током Погрома “Олуја” прије 28 година, те обишли комплекс са спомен-капелом који се гради у знак сјећања на српске страдалнике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана