Пред Судом БиХ и данас подршка предсједнику Српске

РТРС
Foto: РТРС

Пред Судом БиХ и данас су се окупили грађани и званичници који су пружили подршку предсједнику Републике Српске Милораду Додику.

Међу окупљенима испред комплекса правосудних институција БиХ су српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, премијер Републике Српске Радован Вишковић, те министри у Влади Републике Српске Денис Шулић, Ален Шеранић, Зора Видовић, Петар Ђокић, као и вршилац дужности директора Службеног гласника Милош Лукић.

Присутни су и министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац, шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић, те замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић.

Подршку предсједнику Српске пружају и представници Срба у Федерацији БиХ, представници организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата, велики број одборника у локалним заједницама, студенти, директори јавних предузећа и бројни функционери.

Испред рампе на улазу у комплекс правосудних институција дошао је и човјек који носи велики бијели шал у знак подршке Суду БиХ.

Подсјећамо, за данас је заказан нови претрес у предмету против предсједника Републике Српске Милорада Додика, због непоштовања одлука Кристијана Шмита.

Претрес ће бити одржан само за предсједника Додика, с обзиром на то, да Суд БиХ није прихватио захтјев, да се предмет против предсједника Републике поново споји са предметом против вршиоца дужности директора Службеног гласника Милоша Лукића.

Прочитајте и:

Мирсад Стрика више не води поступак против Додика, познато ко је нови судија

Додик: Тражићу да ми се суди у кафани

Муса одустао од окупљања пред Судом БиХ

Кошарац најавио долазак пред Суд БиХ

Нови претрес: Додик иде у Суд БиХ, присталице Санина Мусе најавиле окупљање

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана