Прањић: У БиХ постоје битнија питања од тога да ли је неко дошао на састанак

Срна
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА- Потпредсједник Републике Српске Давор Прањић изјавио је Срни да је у БиХ превише крупних животних и политичких питања да би се бавили тим да ли је неко дошао или не на састанак, те поручио да је један од проблема и легитимно политичко представљање.

- Хрватском народу узурпирана је позиција хрватског члана Предсједништва БиХ, а рјешења нема. Легитимно политичко представљање конститутивних народа основа је постојања БиХ и у складу је са одредбама Дејтонског мировног споразума којег треба спроводити, а не причати о њему, што се односи и на међународну заједницу - навео је Прањић.

Каже  да је измјена Изборног закона БиХ једно од најважнијих питања и да том послу треба што прије приступити.

-Сва питања и проблеми у вези са три конститутивна народа, који захтијевају међусобну координацију и мирне разговоре требају бити приоритетна у раду свих институција јер је ријеч о добробити наших људи који су нам и указали повјерење да обављамо ове функције - истакао је Прањић.

Коментаришићу одустајање Кристијана Шмита да у уторак, 12. септембра, дође у Бањалуку, Пранић каже да, што се њега тиче, није било одбијања позива, већ је био спријечен “због раније преузетих обавеза”.

Дан касније, Прањић је присуствовао састанку у Палати Републике којег је сазвао предсједник Републике Српске Милорад Додик, а наводи да од почетка мандата постоји уредна комуникација и да није било разлога да се не одазове позиву.

-Питања која су од интереса за мој народ у Републици Српској, од интереса су и мени као њиховом представнику, па ћу се увијек одазвати на разговоре на којима се говори о будућим плановима те проблемима с којима се сви свакодневно сусрећемо - рекао је Прањић.

Он је истакао да му је дужност бринути о хрватском народу, као и свима који вјерују и раде на бољој будућности наше земље.

-Сматрам да сви званичници кроз свој рад требају оправдати повјерење грађана што ја и покушавам учинити кроз дијалог, али и конструктивне састанке с циљем стабилизације политичке ситуације те побољшања услова живота. Заједничким радом свих легитимних представника конститутивних представника, увјерен сам да ћемо то и постићи - истакао је Прањић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана