Прањић: Неозбиљни покушаји чланова ЦИК-а да убаце лажну вијест

Срна
Прањић: Неозбиљни покушаји чланова ЦИК-а да убаце лажну вијест

САРАЈЕВО - Новоизабрани потпредсједник Републике Српске из реда хрватског народа Давор Прањић оцијенио је да је неозбиљно то што су чланови Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ покушали као лажну вијест убацити то да је за потпредсједника из реда Хрвата изабран Иван Бегић.

Прањић је рекао да је читав хаос протеких 25 дана дефинитивно агонија, да није поштован Изборни закон.

-Све неправилности које су биле можемо превазићи, па на овим грешкама учити за неке наредне изборе. Мислим да је то приоритет и да треба што прије успоставити власт на свим нивоима - рекао је Прањић Срни.

Он је оцијенио да је било мало неозбиљно то што су чланови ЦИК-а покушали као “фејк њуз” убацити да је Бегић потпредсједник и то у директном телевизијском преносу.

-Мислим да је доста неозбиљно - закључио је Прањић.

На данашњој сједници ЦИК-а, на којој је донијета одлука о утврђивању и објављивању резултата за ниво предсједника и потпредсједнике Републике Српске прво је речено да је највише гласова из реда Хрвата освојио Бегић.

Потом је ЦИК донио допунску одлуку о утврђивању и објављивању резултата општих избора у БиХ 2022. године према којој је Давор Прањић потпредсједник из реда хрватског народа.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана