Познато колика је штета од пожара у "Електрокрајини"

Срна
Познато колика је штета од пожара у "Електрокрајини"

БАЊАЛУКА - У пожару који је 9. октобра захватио дио помоћног пословног објекта "Електрокрајине" у центру Бањалуке изгорјела је једна етажа и кров објекта, а процијењена штета је 256.200 КМ, речено је у овом предузећу.

Стручни сарадник за комуникацију у "Електрокрајини" Предраг Клинцов подсјетио је да су правовременим активирањем противпожарног аларма сви радници безбједно и на вријеме напустили ватром захваћени објекат и сусједну главну зграду Дирекције, тако да није било повријеђених. Клинцов је рекао да су све базе података и важна документација "Електрокрајине", кључна за пословни процес, сачуване и на сигурном, јер се налазе у дуплој дигиталној форми, похрањени у серверима на одвојеним локацијама које нису биле погођене пожаром.

-"Електрокрајина" је формирала стручну комисију за процјену штете од пожара, која је укупну штету на грађевинском објекту, канцеларијском намјештају и техничкој опреми процијенила на износ од 256.200 КМ - навео је Клинцов.

Он је рекао да је предузеће, у складу са одредбама Закона о јавним набавкама, спровело поступак избора извођача радова на грађевинској санацији објекта.

Према ријечима Клинцова, санација, између осталог, подразумијева уклањање и одвоз остатака изгорјеле кровне конструкције, столарије, канцеларијског намјештаја и шута, те неопходну основну санацију - постављање нове кровне конструкције и спољне столарије с циљем заштите објекта од негативних атмосферских утицаја.

-Уговор у износу од 169.890 КМ без ПДВ-а закључен је 2. новембра са фирмама "Алмако" и "Вецо градња" из Бањалуке, које су доставиле заједничку понуду - навео је Клинцов.

Клинцов је рекао да је рок завршетка радова 25 радних дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана