Познато када ће се поново састати Путин и Додик

Срна
Foto: Агенције

Шеф Представништва Републике Српске у Москви Душко Перовић најавио је данас нови сусрет предсједника Русије и Српске, Владимира Путина и Милорада Додика.

Они би, према ријечима Перовића, требало да се састану у Русији почетком новембра ове године.

- За сада не бих откривао о чему би Додик и Путин тада могли да разговарају - рекао је он.

Такође, Перовић је оцијенио да је посјета републичке делегације Русији, предвођене премијером Радованом Вишковићем, изузетно корисна и успјешна када је ријеч о енергетским питањима и пројектима, те да је премијер у оквиру Шесте руске недјеље енергетике у Москви имао изузетно запажен наступ, као и важне састанке са руским привредницима и естаблишментом у вези са будућом сарадњом у бројним областима.

Он је рекао да је био са Вишковићем приликом посјете компанији "Зарубежњефт", те да су погледали презентацију њемачке компаније "Сапиенти", која сарађује са великим фирмама попут "Џенерал електрика", "Кавасакија" и слично.

- Ту је било ријечи о гасификацији Српске. Договорено је управо да се уради одређена студија изводљивости у смислу да се Српска што оптималније гасификује. А закључак је у суштини да то буде без цијеви и гасовода, јер би то било много скупо и неисплативо. Дакле, све може да се направи са такозваним течним гасом - рекао је Перовић.

Он је констатовао да је и на састанцима руских званичника и привредника са Вишковићем потврђено да цијене гаса за Српску остају и даље најповољније могуће, а поготово у односу на Европу.

Руси желе да граде гасно постројење код Зворника

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана