Познат идентитет ухапшених особа осумњичених за ратне злочине код Фоче

ГС
Познат идентитет ухапшених особа осумњичених за ратне злочине код Фоче

САРАЈЕВО – Јутрос ухапшени осумњичени за ратне злочине у селу Јошаница код Фоче су Сакиб Чакар, Шефик Глушац, Мухамед Лиска, Рашид Собо, Изет Сејдић и Муриз Хаџиахметовић, сазнаје портал Кликс.

СИПА је ухапсила ову шесторку због сумње да су као припадници Вишеградске бригаде Армије Републике Босне и Херцеговине (АРБиХ) у селу Јошаница код Фоче на Никољдан 1992. починили ратне злочине.

Како су саопштили из Тужилаштва Босне и Херцеговине, убијено је 56 Срба, међу којима је било жена и дјеце

Душанка Вишњић-Лаловић је имала 17 година када је преживјела напад на село Јошаница, а убијени су јој отац и тетка. 

У изјави о данашњем хапшењу истакла је да очекује правду за убијене.

"Сјећања не блиједе иако је прошло 30 година. Сјећам се, слике су и сад пред мојим очима. Очекујем овоземаљску правду за починиоца убиства дјеце чије је дјетињство прекинуто, мале Данке од двије и по године, Дражена и Драгане, за убиство двије комплетне породице Вишњић Стојке и Вишњић Вукадина, за 12 брачних парова, за 21 жену. Понављам, ако Јошаница није злочин, онда злочин не постоји", навела је Вишњић-Лаловић.

У предмету је извршена, како су саопштили из Тужилаштва БиХ, опсежна истрага са више партнерских полицијских агенција и институција, као и прикупљање великог броја доказа о почињеном злочину и извршиоцима, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана