Пожар у близини билећког села Корита

GS
Foto: Atv

Не престаје борба са ватреном стихијом посљедњих дана на југу Српске.

Не смирује се пожар који је избио јуче у послијеподневним часовима у близини билећког села Корита. Ватра се ширила муњевитом брзином. Ватрогасци и мјештани се труде да га ставе под контролу и спашавају што се спасити да.

Ватра, која је у више наврата пријетила кућама, током дана стављена је под контролу.

„Од јутрос овај народ весели овдје се мучи да спасимо. Има људи држе стоку, све је изгорјело од Брестица до Долуша. За сад смо успјели да је пресијечемо на овоме дијелу“, прича Љубиша Самарџић.

„Дешавало се да оде доле према центру Корита. И сад би отишло да ми нисмо заскочили и угасили ово“, рекао је Раде Глушац.

Надљудским напорима ватрогасаца и мјештана, спашено је село Брестице. Неприступачан терен и снажан вјетар највећи је непријатељ. Материјална штета је огромна.

„Тешко је, видиш ли ти какав је то терен. Па да си ти дошла прије пола сата да видиш шта је то било, која је ватрена стихија била. Огромна површина је изгорјела“, изјавио је Миливоје Милићевић, припадник ТВЈ Билећа.

„Огромна је материјална штета што се тиче шуме и пашњака, стоке и овако је велика суша, све је угрожено. Катастрофа“, каже Никола Глушаћ, Шумска управа Билећа.

Све је ово изазвано људским фактором, кажу билећки ватрогасци, који се већ осам дана даноноћно боре са пожарима. Иако предано и посвећено обављају овај тежак посао, последњу плату су примили у марту. Током дана, пријављена су још неколика пожара на овој територији. Осим мјештана, у гашењу пожара, у помоћ су пристизали и ватрогасци из Гацка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана