Пожар пријети да угрози путну комуникацију Фоча-Гацко

ГС
Foto: РТРС

ФОЧА - Пожар у рејону Националног парка "Сутјеска" пријети да угрози путну комуникацију Фоча-Гацко, јавља РТРС.

На овом подручју ватру су гасили хеликоптери Хеликоптерског сервиса и Министарства унутрашњих послова Српске и један хеликоптер Оружаних снага БиХ.

Представници Републичке управе Цивилне заштите обићи ће данас пожаришта у Националном парку "Сутјеска" и Херцеговини.

-Савјет министара усвојио је на хитној сједници одлуку на основу које ће бити омогућено ангажовање хеликоптера из Србије у гашењу овог пожара -потврдио је замјеник предсједавајућ Савјета министара Сташа Кошарац.

Хеликоптери из Србије већ данас би требало да крену са гашењем пожара.

Директор Националног парка "Сутјеска" Зоран Чанчар рекао је да је ситуација на пожаришту у рејону овог парка јутрос мало боља јер ватру гасе два хеликоптера Хеликоптерског сервиса Републике Српске и два Оружаних снага БиХ, а очекује се и долазак хеликоптера из Србије.

Он је рекао да гори борова шума и да се густ дим проширио до Фоче и Гацка.

Чанчар је рекао да је веома битан што скорији долазак хеликоптера из Србије, истичући да у ситуацијама попут ове нема мјеста политизацији.

- Пожар не познаје границе, морамо бити солидарни. Сваки секунд, сваки минут је драгоцјен, морамо што прије да реагујемо - рекао је Чанчар за РТРС.

Чанчар је истакао да је штета непроцјењива и да је ангажман хеликоптера са већим запреминама једини начин да ватра буде угашена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана