Потврђена ослобађајућа пресуда за злочине над Србима у Храсници

Срна
Потврђена ослобађајућа пресуда за злочине над Србима у Храсници

САРАЈЕВО - Вијеће Апелационог одјељења Суда БиХ отпремило другостепену пресуду тројици бивших припадника Првог корпуса такозване Армије БиХ Сенаду Гаџи, Заиму Лаличићу и Суљи Хебибу којом је одбијена жалба Тужилаштва БиХ, те је потврђена ослобађајућа пресуда за злочине над Србима у Храсници.

Из Суда БиХ саопштено је да је другостепена пресуда отпремљена након сједнице Вијећа Апелационог одјељења одржане 30. новембра прошле године.

Првостепеном пресудом Суда БиХ од 30. маја 2023. године, Гаџо, Лаличић и Хебиб ослобођени су оптужбе да су починили кривично дјело ратни злочин против цивилног српског становништва, а све како је то прецизирано изреком првостепене пресуде.

Гаџо, Лаличић и Хебиб ослобођени су оптужбе јер није доказано да су радњама детаљно описаним у изреци пресуде починили кривична дјела за која су се теретили оптужницом Тужилаштва БиХ – ратни злочин против цивилног становништва, а која се односе на убиства и нечовјечна поступања према заробљеним цивилима српске националности на подручју Храснице у другој половини 1992. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана