Потврђена оптужница против Обрена Петровића због поплавe у Добоју

Срна
Потврђена оптужница против Обрена Петровића због поплавe у Добоју

ДОБОЈ - Окружни суд у Добоју потврдио је оптужницу против бившег градоначелника Добоја Обрена Петровића и шефа градског Одсјека Цивилне заштите Милка Видаковића због кривичног дјела изазивање опште опасности усљед чега је 2014. године наступила смрт 11 лица и имовинска штета већег обима, објавило је данас добојско Окружно јавно тужилаштво.

Оптужница их терети да од 13. до 17. маја 2014. на подручју града Добоја као службена лица уопште нису поступали према прописима и техничким правилима о заштитним мјерама од поплаве у ситуацији непосредне опасности од природне непогоде и надолазеће опасности од поплаве усљед сталног раста водостаја ријеке Босне узрокованим обилним падавинама.

Из Тужилаштва наводе да су, усљед пропуштања предузимања прописаних мјера и радњи, у критичном периоду изазвали опасност за живот људи и имовине већег обима, усљед чега је наступила смрт 11 лица и имовинска штета већег обима.

Петровић се терети у својству градоначелника града Добоја и команданта градског Штаба за ванредне ситуације, а Видаковић у својству начелника градског Штаба за ванредне ситуације и шефа одсјека Цивилне заштите града Добоја, наведено је у саопштењу.

Из Тужилаштва напомињу да је оптужницу против Петровића и Видаковића, која је подигнута 6. децембра, судија за претходно саслушање Окружног суда у Добоју потврдио 15. децембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана