Потврђена оптужница против бившег начелника општине Станари и чланова комисије за јавне набавке

Срна
Потврђена оптужница против бившег начелника општине Станари и чланова комисије за јавне набавке

ДОБОЈ- Основни суд у Добоју потврдио је оптужницу добојског Окружног јавног тужилаштва против бившег начелника општине Станари Душана Панића и три члана Комисије за јавне набавке у тој општини која их терети за несавјестан рад у служби и да су причинили штету за општину у износу већем од 50.000 КМ.

Судија за претходно саслушање потврдио је оптужницу Окружног јавног тужилаштва против четири лица која их терети да су као службена лица општине Станари 2018. године починила кривично дјело несавјестан рад у служби тако што су оштетила буџет купивши возило за одвоз смеће по цијени од 50.000 КМ, која је била виша од тржишне.

Из Окружног јавног тужилаштва наводе да је оптужница подигнута против Душана Панића у својству начелника општине, Бориса Миличића, Дијане Ђекић Смиљанић и Младена Шљивића у својству чланова Комисије за јавне набавке у општини Станари.

Они су оптужени да су у току 2018. године као службена лица општине Станари у проведеном поступку набавке камиона за одвоз смећа, расписаном на порталу јавних набавки, свјесним кршењем закона и других прописа, те пропуштањем дужног надзора очигледно несавјесно поступали у вршењу службе.

Тужилаштво терети ова лица да је купљено возило од изабраног понуђача по знатно вишој цијени од тржишне вриједности возила на дан набавке, због чега је наступила штета за општину Станари у износу који прелази 50.000 КМ, чиме су као саизвршиоци учинили кривично дјело несавјестан рад у служби, објављено је на "Фејсбук" страници Окружног јавног тужилаштва у Добоју.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана