Потребна помоћ хеликоптера МУП-а Србије на пожаришту у Сребреници

Танјуг
Потребна помоћ хеликоптера МУП-а Србије на пожаришту у Сребреници

СРЕБРЕНИЦА – На пожаришту у општини Сребреница избачено је око 20 тона воде, а гашење пожара, који је већих размјера него што се очекивало, биће настављено и данас, изјавио је директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске, Бобан Кустурић.

Кустурић је рекао да је Хеликоптерски сервис Републике Српске у контакту са директором Управе цивилне заштите и командантом Хеликоптерске јединице Министарства унутрашњих послова Србије, како би се обезбиједила помоћ у гашењу пожара.

- Мислим да је директор Цивилне заштите упутио молбу МУП-у Србије за хеликоптер који има капацитет од четири до 4,5 тона и надам се да ће и они доћи да нам се придруже, јер је овај пожар изнад Сребренице већих размјера него што смо очекивали, рекао је Кустурић.

Додао је да је терен неприступачан, висока је надморска висина, што отежава гашење пожара.

Пожар на подручју Сребренице није се проширио на станиште ендемичне Панчићеве оморике, изјавио је синоћ Срни директор Националног парка „Дрина“, Радомир Павловић.

Павловић је навео да је Хеликоптерски сервис Републике Српске јуче брзо реаговао на позив из општине Сребреница и да се хеликоптер укључио у гашење пожара на локалитету Пољанци-Стари град у сребреничкој Мјесној заједници Лука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана