Потписао петицију: Миличевић против рудника литијума на Мајевици

Срна
Foto: Срна

Предсједник СДС-а Милан Миличевић потписао је данас у Лопарама петицију против отварања рудника литијума на Мајевици која ће бити предата Народној скупштини Републике Српске.

"У Скупштини тражимо и очекујемо подршку посланика да се донесе одлука о престанку истраживања, екпсплоатације или прераде литијума или било које друге штетне материје у Републици Српској", рекао је Миличевић новинарима.

Он је навео да је то институционална борба против свега што штети здрављу људи и нарушава екосистем.

"Од свих народних посланика очекујемо да као изабрани представници грађана Републике Српске заштите њихово, али и здравље будућих генерација", истакао је Миличевић.

Начелник Лопара Радо Савић каже да је до сада прикупљено више од 3.000 потписа грађана који не желе рудник литујума на Мајевици.

"Ово је прва фаза наше борбе да се не деси ова експлоатација литијума, а у наредном периоду одлучићемо се за даље кораке", рекао је Савић и позвао надлежне да послушају јасан став становника мајевичког краја.

Као један од аргумената против експлоатације литијума на Мајевици, Савић је навео да у Европи нема рудника литијума и да се углавном налазе у земљама трећег свијета.

Миличевић је у изјави новинарима истакао и да се странка озбиљно и континуирано припрема за општинске изборе ове године и да ће кандидат за градоначелника Бијељине испред СДС-а бити Љубиша Петровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана