Потписан споразум о сарадњи Народне скупштине и Државне думе

СРНА
Foto: Срна

МОСКВА- Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић и предсједник Државне думе Руске Федерације Вјачеслав Володин потписали су данас у Москви споразум о сарадњи два парламента, те нагласили потребу да посланици законски спроведу одлуке предсједника Русије Владимира Путина и Српске Милорада Додика, што грађани од њих и очекују.

Стевандић о Володин су на састанку потврдили да се одлична сарадња Српске и Русије развија захваљујући активностима Додика и Путина, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

На састанку је наглашено да додатно развијање односа Републике Српске и Руске Федерације подржавају оба парламента, те да данашње потписивање споразума подиже њихову сарадњу на нови ниво.

Володин је истакао да развијање сарадње подржавају сви посланици у Државној думи.

"Сви сматрају да је исправно тражити нове формате интеракције како би били ефикаснији, приближавали своје позиције и што је најважније, радили на крајњем резултату, развијајући односе у интересу грађана Републике Српске и Руске Федерације", рекао је Володин.

Стевандић је изразио задовољство што се сарадња Државне думе и Народне скупштине Републике Српске развија, те да ће, захваљујући овом споразуму, додатно ојачати.

Володин је рекао да ће Државна дума, заједно са Савјетом Федерације, усвојити заједнички апел парламентима свијета и међународним парламентарним организацијама у вези са 25 година од НАТО бомбардовања СР Југославије.

На састанку је закључено да ће обје стране остати посвећене праву на самоопредјељење у складу са Повељом УН, према којој свака нација има право да одреди властити суверени и међународни политички статус без спољног притиска или утицаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана