Потписан споразум о сарадњи катастара Србије и Републике Српске

Танјуг
Потписан споразум о сарадњи катастара Србије и Републике Српске

БЕОГРАД - Директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић потписао је споразум о сарадњи са директором Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске Драганом Станковићем, који ће омогућити да се у наредном периоду интензивира реализација пројеката у различитим областима из надлежности ове дви институције.

Директори катастара Србије и Републике Српске су истакли значај заједничког рада и сарадње, као кључног елемента за јачање јединства и солидарности српског народа у Србији и Републици Српској.

Директор РГЗ-а Драшковић истакао је да овим споразумом започиње нова ера сарадње две институције које имају пуну подршку руководства Србије и Српске.

Драшковић је најавио да ће за почетак примене овог споразума РГЗ-а и РУГИПП-а почетком октобра ове године заједно организовати Први сабор геодета Републике Србије и Републике Српске на Фрушкој Гори, саопштио је РГЗ.

Директор РУГИПП-а Станковић је додао да је споразум потписан на период од десет година и изразио уверење да ће РУГИПП уз помоћ колега из РГЗ-а значајно допринети унапређењу рада и пружању услуга грађанима и другим корисницима.

Ова сарадња не само да ће унапредити геодетске и имовинско-правне услуге, већ ће и послужити као пример јединства и братске сарадње која је основа нашег заједничког напретка.

Приликом потписивања споразума је истакнуто да је досадашња сарадња између РГЗ-а и РУГИПП-а била веома успјешна и да ће у наредном периоду бити додатно интензивирана, што ће имати изузетан значај за јединство српског наро да у Србији и Српској, јер ће ојачати међусобну повезаност и сарадњу у важним областима од заједничког интереса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана